Menu

  • Kokken anbefaler

  • Styrke-skala

  • Allergen-tabell

  • Forretter

  • Tandoori-retter (grill)

  • Kylling-retter (gryte)

  • Lamme-retter (gryte)

  • Fiske-retter (gryte)

  • Vegetar-retter (gryte)

  • Biryani-retter (gryte)

  • Tilbehør

  • Dessert

Kokken anbefaler

    Helt siden vi åpnet dørene i 1993 har vi på Mother India kvernet våre egne krydder-blandinger. Dette gir våre retter en unik smak. Under finner du en liste på retter som våre kokker har valgt ut. Enkelte av disse har vært på vår meny i 20 år og er fortsatt like populære blant våre gjester. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 53. Gosht Korma

    kr. 235,-

    Lam kokt i svakt krydret fløtesaus tilsatt nøtter. Lamb cooked in mild spiced cream sauce with nuts.
  • 58. Rogan josh

    kr. 230,-

    Mørt lammekjøtt tilberedt med løk, tomater og aromatisk fløte saus. Tender lambmeat prepared with onions, tomatoes and aromatic cream sauce.
  • 45. Murgh Dhania

    kr. 215,-

    Kylling tilberedt i curry tilsatt frisk koriander og koriander frø. Chicken prepared in curry with fresh coriander and coriander seeds.
  • 47. Murgh Tikka Masala

    kr. 220,-

    Kylling i masalasaus tilsatt nøtter og kokos. Chicken cooked in masala sauce with nuts and coconut.
  • 31. Tandoori Milla Julla

    kr. 245,-

    En sammensetning av ulike tandoori retter. A mixed selection of tandoori items.
  • 32. Murgh Malai Tikka

    kr. 245,-

    Kylling indrefilet marinert i fløte, nøtter og melonfrø tilsatt krydder og urter. Chicken tenders marinated in cream, nuts and melon seeds, mixed with spices and herbs.
  • 34. Murgh Lahsuni Tikka

    kr. 235,-

    Kylling marinert i yoghurt, hvitløk, grønn chili, krydder og urter. Chicken marinated in yoghurt, garlic, green chilli spices and herbs.

Styrke-skala

    Hos Mother India har vi 6 styrkegrader, under finner du hver av dem forklart.
    At Mother India we have 6 different levels of spiciness, underneath you will find them explained.
  • 1. Mild

    Anbefalt til deg som ikke ønsker noe chili i maten. Recommended if you do not want any chili in your food.
  • 2. Medium

    Hos oss betyr medium norsk medium. Denne styrkegraden anbefales til alle gjester som har spist noe indisk mat. Medium at Mother India is Norwegian medium. Recommended if you have had Indian food before or like your food to have some spiciness.
  • 3. Medium+

    Denne styrkegraden anbefales til dem som har valgt medium hos oss flere ganger eller er drevne på indisk mat og gjerne ønsker litt mer styrke. Denne styrkegraden er også anbefalt til deg som er usikker på om du vil velge styrkegrad sterk, samtidig som du ikke ønsker medium. Recommended to those who have had medium at our restaurant several times before and would like to spice things up.
  • 4. Sterk/Hot

    For de mer avanserte. Maten begynner nå å bli relativt sterk. Recommended to those who know their Indian food.
  • 5. Madras

    Den nest sterkeste på skalaen. Nå venter bare Vindaloo. The next level is Vindaloo. What more is there to explain
  • 6. Vindaloo

    Noe sterkere blir det ikke hos oss. And here it is.

Allergen-tabell

    Er du allergisk og lurer på hva de forskjellige rettene hos oss inneholder?

    I følgende tabell finne du en oversikt over innhold av følgende allergener på vår meny: Gluten, Nøtter, Mandler og Laktose. Der vil du også se om det er mulig å lage disse rettene uten disse allergenene.

    In this pdf table, you will find an overview of all our dishes and the following allergens: Gluten, nuts, almonds and lactose. Here you will also see if the dishes can be made without these allergens.

Forretter

    På Mother India serverer vi en rekke varierte forretter. I tillegg til de tradisjonelle forrettene, som samosa(nr 12) og pakora(nr 11), har vi også spennende innslag slik som pannestekte kamskjell i en sur-søt chili saus(nr 13) eller grillede kongereker som er hvitløksmarinert (nr 16). (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 11. Swad Pakora

    kr. 90,-

    Hakkede grønnsaker dyppet i en blanding av kikertmel og krydder før det blir fritert. Chopped vegetables mixed in chickpea flour and spices before being fried.
  • 12. Aloo Samosa

    kr. 85,-

    Sprøstekt butterdeig fylt med krydrede potetterninger. Pastry stuffed with spiced potato and green peas.
  • 13. Mirchwale Ghongha

    kr. 115,-

    Kamskjell tilberedt i chilisaus med løk og paprika. Scallops prepared in chilli sauce with onions and capsicum.
  • 14. Murgh Champ

    kr. 90,-

    Kylling innbakt i marinade av maismel, egg og krydder. Chicken baked in cornflour, egg, coriander and spices.
  • 15. Murgh Pankh

    kr. 90,-

    Kyllingvinger marinert i krydret yoghurt og grillet i tandoor. Chicken wings marinated in spiced yoghurt and grilled in tandoor.
  • 16. Jhinga Laziz

    kr. 115,-

    Hvitløksmarinerte kongereker grillet i tandoor. King prawns marinated with garlic grilled in tandoor.
  • 17. Mulligatawny Shorba

    kr. 80,-

    Krydret linsesuppe. Spicy lentil soup.
  • 20. Barnemeny

    kr. 165,-

    Chicken tikka m/pommes frites eller ris, mineralvann og is. Chicken tikka with french fried or rice, mineralwater & icecream.

Tandoori-retter (grill)

    Tandoor er en leirovn som fyres opp med kull Alle retter som blir servert fra denne ovnen er derfor grillet, og kalles følgelig tandoori retter. Det unike med tandoori rettene er at uansett om du velger, kylling, lam eller kongereker, så vil disse først være marinert, minst i et døgn, før de går i grillen. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 31. Tandoori Milla Julla

    kr. 245,-

    En sammensetning av ulike tandoori retter. A mixed selection of tandoori items.
  • 32. Murgh Malai Tikka

    kr. 245,-

    Kylling indrefilet marinert i fløte, nøtter og melonfrø tilsatt krydder og urter. Chicken tenders marinated in cream, nuts and melon seeds, mixed with spices and herbs.
  • 33. Murgh Tikka

    kr. 225,-

    Kylling marinert i yoghurt tilsatt krydder og urter. Chicken marinated in yoghurt with spices and herbs.
  • 34. Murgh Lahsuni Tikka

    kr. 235,-

    Kylling marinert i yoghurt, hvitløk, grønn chili, krydder og urter. Chicken marinated in yoghurt, garlic, green chilli spices and herbs.
  • 35. Seekh kebab

    kr. 225,-

    Lammekjøttdeig tilsatt koriander, løk, krydder og urter. Minced lamb with coriander, onion, spices and herbs.
  • 36. Gosht Tikka

    kr. 240,-

    Lam marinert i yoghurt tilsatt krydder og urter. Lamb marinated in yoghurt with spices and herbs.
  • 37. Tandoori Jhinga

    kr. 245,-

    Kongereker marinert i yoghurt tilsatt krydder og urter. Kingprawns marinated in yoghurt with spices and herbs.

Kylling-retter (gryte)

    Rettene i listen under er såkalte gryte retter (kadai på indisk) . I motsetning til tandoori rettene hvor kyllingen er grillet , er kyllingen i kadai rettene kokt og/eller pannestekt i ulik saus avhengig av hvilken rett man velger. Detter gir et unikt utvalg av ulike gryte retter. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 41. Murgh Chakori

    kr. 215,-

    Kylling tilberedt med spinat, hvitløk, urter og krydder. Chicken prepared with spinach, garlic, herbs and spices.
  • 42. Murgh Pista Korma

    kr. 215,-

    Kylling kokt i svakt krydret fløtesaus tilsatt nøtter. Chicken cooked in mild spiced cream sauce with nuts.
  • 43. Murgh Makhni (Butter Chicken)

    kr. 220,-

    Kylling tilberedt i aromatisk kremet tomatsaus. Chicken prepared in aromatic creamed tomato sauce.
  • 44. Mango Murgh

    kr. 230,-

    Kylling tilberedt i aromatisk mango sause. Chicken prepared in aromatic mango sauce.
  • 45. Murgh Dhania

    kr. 215,-

    Kylling tilberedt i curry tilsatt frisk koriander og koriander frø. Chicken prepared in curry with fresh coriander and coriander seeds.
  • 46. Murgh Lahsuni Kadhai

    kr. 215,-

    Kylling tilberedt med løk, paprika, tomater, chili og hvitløk. Chicken prepared with onion, capsicum, tomatoes, chilli and garlic.
  • 47. Murgh Tikka Masala

    kr. 220,-

    Kylling i masalasaus tilsatt nøtter og kokos. Chicken cooked in masala sauce with nuts and coconut.
  • 48. Murgh Mirchwali

    kr. 220,-

    Kylling tilberedt i soyasaus med vårløk, paprika, tomater og søtchili. Chicken prepared in soyasauce with springonions, capsicum, tomatoes & sweetchilli.

Lamme-retter (gryte)

    Rettene i listen under er såkalte gryte retter (kadai på indisk) . I motsetning til tandoori rettene hvor lamme kjøttet er grillet , er lammekjøttet i kadai rettene kokt og/eller pannestekt i ulik saus avhengig av hvilken rett man velger. Detter gir et unikt utvalg av ulike gryte retter. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 51. Gosht Tariwala

    kr. 225,-

    Lammekjøtt kokt i aromatisk krydret curry. Lamb cooked in aromatic spiced curry.
  • 52. Gosht Adraki Kadhai

    kr. 230,-

    Lam tilberedt i krydret saus tilsatt løk, tomater, paprika og ingefær. Lamb prepared in spiced gravy with onions, tomatoes, capsicum and ginger.
  • 53. Gosht Korma

    kr. 235,-

    Lam kokt i svakt krydret fløtesaus tilsatt nøtter. Lamb cooked in mild spiced cream sauce with nuts.
  • 54. Gosht Sharabi

    kr. 250,-

    Lam tilberedt i koriandersaus tilsatt safran og whisky. Lamb prepared in coriandersauce with saffron and whisky.
  • 55. Gosht Do Piayaza

    kr. 230,-

    Lam i fyldig saus med ulike grønnsaker tilsatt krydder og urter. Lam in a thick gravy with vegetables added spices and herbs.
  • 56. Gosht Tikka Masala

    kr. 235,-

    Lam i masalasaus tilsatt nøtter og kokos. Lamb cooked in masala sauce with nuts and coconut.
  • 57. Gosht Hariyali

    kr. 225,-

    Lam tilberedt med spinat, hvitløk, urter og krydder. Lamb prepared with spinach, garlic, herbs and spices.
  • 58. Rogan josh

    kr. 230,-

    Mørt lammekjøtt tilberedt med løk, tomater og aromatisk fløte saus. Tender lambmeat prepared with onions, tomatoes and aromatic cream sauce.

Fiske-retter (gryte)

    Rettene i listen under er såkalte gryte retter (kadai på indisk). Sjømat er ikke typisk for det nord-indiske kjøkken. På Mother India har vi løst dette ved å lage sjømat som baserer seg på sauser fra våre andre populære retter. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 61. Jhinga Kadhai

    kr. 230,-

    Kongereker tilberedt i fyldig krydret saus tilsatt løk, tomater og paprika. Kingprawns prepared with onions, tomatoes capsicum and spices.
  • 62. Jhinga Masala

    kr. 235,-

    Kongereker kokt i aromatisk masalasaus. Kingprawns cooked in aromatic masala sauce.
  • 63. Jhinga Palak

    kr. 240,-

    Kongereker tilberedt med spinat, hvitløk, urter og krydder. Kingprawns prepared with spinach, garlic, herbs and spices.
  • 64. Machhli Curry

    kr. 230,-

    Fisk kokt i curry saus. Fish cooked in curry sauce.
  • 65. Samundri Khazana

    kr. 240,-

    Kamskjell, kongereker og fisk tilberedt i fyldig saus med grønnsaker. Scallops, prawns and fish prepared in rich gravy with vegetables.
  • 66. Machli Mirchwali

    kr. 235,-

    Fisk tilberedt i soyasaus med løk, paprika, tomater og chili. Fish prepared in soya sauce with onions, tomatoes and chilli.

Vegetar-retter (gryte)

    Det sies at det finnes like mange vegetar-retter i det Indiske kjøkken som det finnes dager i året. Vår liste er ikke så lang, men vi har valgt ut de mest tradisjonelle vegetar-rettene fra det nord-indiske kjøkken. Du kan velge alt fra kikkerter (nr 75), til vegetar boller i fløtesaus(nr 73) for å nevne noe. (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 71. Shahi Paneer

    kr. 190,-

    Paneer (mysost) kokt i svakt krydret fløtesaus tilsatt cahewnøtter. Cheese cooked in a mild specied cream sauce with cashewnuts.
  • 72. Sabzi Rangeen

    kr. 180,-

    Grønnsaker tilberedt i curry med krydder og urter. Vegetables cooked in curry with spices and herbs.
  • 73. Sabzi Kofta

    kr. 190,-

    Grønnsaksboller tilberedt i masala saus. Vegetables balls prepared in masala gravy.
  • 74. Dal Makhani

    kr. 180,-

    Linser kokt i aromatisk fløtesaus tilsatt hvitløk og ingefær. Lentils cooked in aromatic cream sauce with garlic and ginger.
  • 75. Chana Masala

    kr. 180,-

    Kikerter stekt i panne med løk, tomater, koriander og krydder. Chickpeas prepared with onions, tomatoes, coriander and spices.
  • 76. Navrattan Korma

    kr. 190,-

    Paneer, grønnsaker og frukter kokt i fløtesaus med nøtter. Cheese, vegetables and fruits cooked in a cream sauce with nuts.
  • 77. Baigan Bharta

    kr. 185,-

    Grilled Aubergine stekt med løk, erter, tomater og urter. Roasted brinjal steak with onion, beans, tomatos & herbs.
  • 78. Palak Paneer

    kr. 185,-

    Paneer tilberedt med spinat, hvitløk, urter og krydder. Cheese prepared with spinach, garlic, herbs and spices.

Biryani-retter (gryte)

    I biryani-rettene blir risen pannestekt med grønnsaker, krydder og kylling eller lam etter hva man ønsker. Dette blir dermed som en Indisk versjon av «pytt i panne». (Bilder kun ment som illustrasjon, dandering og serveringsform vil variere i forhold til sesong)
  • 81. Murgh Biryani

    kr. 185,-

    Ris kokt med beinfri kylling, cashewnøtter og rosiner. Rice cooked with boneless chicken, cashewnuts & raisins.
  • 82. Gosht Biryani

    kr. 195,-

    Ris kokt med beinfri lammekjøtt, cashewnøtter og rosiner. Rice cooked with boneless lambmeat, cashewnuts & raisins.
  • 83. Vegie Biryani

    kr. 180,-

    Ris kokt med fersk grønnsaker, cashewnøtter og rosiner. Rice cooked with fresh vegitables, cashewnuts & raisins.

Tilbehør

  • 91. Nan

    kr. 35,-

    Gjæret brød. Fermented bread.
  • 92. Peshawari Nan

    kr. 55,-

    Gjæret brød fylt med kokos, rosiner og nøtter. Fermented bread filled with coconut, raisins and nuts.
  • 93. Tandoori Roti

    kr. 40,-

    Grovt brød. Tandoori Bread.
  • 94. Hariyali Nan

    kr. 55,-

    Gjæret brød fylt med koriander og løk. Fermented bread with coriander and onion.
  • 95. Lahsan Nan

    kr. 55,-

    Gjæret brød med hvitløk. Fermented bread with garlic.
  • 96. Nan Makhni

    kr. 55,-

    Lagvis gjæret brød fylt med butter. Multi layered bread enriched with butter.
  • 97. Keema Nan

    kr. 65,-

    Gjæret brød fylt med løk, urter og kjøttdeig. Fermented bread enriched with onion, herbs & meat.
  • 101. Kheera Raita

    kr. 50,-

    Yoghurt tilsatt agurk og krydder. Yoghurt added cucumber and spices.
  • 102. Podina Raita

    kr. 50,-

    Yoghurt tilsatt peppermynte og krydder. Yoghurt added mint and spices.
  • 103. Aloo Piaz Raita

    kr. 50,-

    Yoghurt tilsatt poteter, løk og krydder. Yoghurt added potatoes, onion and spices.

Dessert

  • 111. Sharabi Gulab Jamun

    kr. 95,-

    Tradisjonel indisk dessert med bailey’s likør. Traditional Indian dessert with bailey’s.
  • 112. Aam Dilruba

    kr. 90,-

    Mangofrukt med mangosorbet. Mango fruit with mango sorbet.
  • 113. Pista Kulfi

    kr. 85,-

    Indisk is med pistasj. Indian ice-cream with pistachio.
  • 114. Sabudana Kheer

    kr. 70,-

    Sagogryn tilberedt i melk og serveres med iskrem. Sagopearls prepared in milk & served with icecream.
  • 115. Kela Zaikedar

    kr. 115,-

    Likør marinert banan garnert med kokos og valnøtter og med bananis. Liqueur marinated banana garnished with walnuts and banana ice-cream.
  • 116. Himalaya Ice cream

    kr. 95,-

    3 ulike smaker av hjemmelaget is servert med eksotisk frukt. 3 different flavours of homemade ice cream served with exotic fruits.